Мисија Србистике у оквиру Алумни-организације Филозофског факултета у Нишу је да одржава, јача и развија професионалне, узајамне корисне везе између особа које су завршиле Србистику (Српски језик и књижевност) на Филозофском факултету у Нишу, као и између србиста и осталих алумнија Филозофског факултета.

Алумни-организација Филозофског факултета у Нишу представља форум на коме се размењују идеје, предлози и мишљења о различитим питањима од значаја за његове чланове, одржава академска традиција Филозофског факултета, те развија и храбри дух партнерства и сарадње између Филозофског факултета и његових некадашњих и садашњих чланова.

Чланство у Алумни-организацији Филозофског факултета је добровољно, као и учешће у њеним активностима. Организација је непрофитна, а завршавањем студија на Филозофском факултету у Нишу се аутоматски стиче право чланства у Алумни организацији.

Искористите прилику и придружите нам се. Са посебним задовољством представљамо вам неке од чланова Србистичке алумни-организације.

Филозофски факултет у Нишу